Необходими продукти:
3-4 патладжана
400 гр. мек колбас-тип Камчия, варено-пушен или какъвто имате под ръка
200гр. кашкавал
3 глави лук
2 моркова
буркан пасирани домати
чесън,чубрица, копър
Нарязвате патладжана, осолявате и оставяте за 20 мин. В тиган задушавате ситно нарязаният лук и настърганите моркови, когато са омекнали добавяте смляния салам (аз го смлях в месомелачка) и подправките на вкус . Изплаквате патладжаните и нареждате в намаслена тавичка -
Посолявате ги и изсипвате отгоре доматите и сместа със салама. Сипвате и чаша вода около 200 мл.
Печете на 200 градуса , докато изври водата и се запече.
Настъргване кашкавал и запичате за още 5 минутки. Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар