Патладжани на фурна




Необходими продукти:

3-4 патладжана
400 гр. мек колбас-тип Камчия, варено-пушен или какъвто имате под ръка
200гр. кашкавал
3 глави лук
2 моркова
буркан пасирани домати
чесън,чубрица, копър

Нарязвате патладжана, осолявате и оставяте за 20 мин. В тиган задушавате ситно нарязаният лук и  настърганите моркови, когато са омекнали добавяте смляния салам (аз го смлях в месомелачка) и подправките на вкус . Изплаквате патладжаните и нареждате в намаслена тавичка -




Посолявате ги и изсипвате отгоре доматите и сместа със салама. Сипвате и чаша вода около 200 мл.


Печете на 200 градуса , докато изври водата и се запече.
                                      

Настъргване кашкавал и запичате за още 5 минутки.  Да Ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар