🥧КАКАОВ СОЧЕН КЕЙК🥧🌼
Необходими продукти:
3 яйца🥚
1 водна чаша захар
1 водна чаша прясно мляко🥛
1 водна чаша слънчогледово олио🌻
2 супени лъжици какао
1 пакетче ванилия
1 водна чаша брашно + 2 супени лъжици брашно
1 пакетче бакпулвер
За намазване на формата за кекс:
1 супена лъжица масло
За сиропа:
1 водна чаша мляко🥛 (можете да увеличите количеството на млякото, ако искате кейка да е по-влажен)
1/2 водна чаша захар
1,5 супени лъжици какао
СЪВЕТ: ЗА ДА СТАНЕ КЕЙКЪТ ПО-ПУХКАВ И ВКУСЕН, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕСЕЙТЕ БРАШНОТО И БАКПУЛВЕРА СЪС СИТО, А КЪМ КЕЙКОВАТА СМЕС МОЖЕ ДА ДОБАВИТЕ 1-2 КАПКИ ЛИМОНОВ СОК.🍋
Ако харесвате вкуса им, можете да добавите портокалови резенки (захаросани портокалови кори) към сместа за кейка.🍊
Как да приготвите:⏳
Чукнете яйцата в дълбока купа, добавете захарта и разбийте с миксер до хомогенна смес.
Добавете едновременно прясното мляко и олиото.
Сложете ванилията и разбъркайте. Добавете пресятото брашно постепенно с разбъркване.
Добавете какаото и бакпулвера като ги пресеете с голяма цедка, за да избегнете бучките.
Отново разбъркайте с миксера.
Пресипете сместа в намазнена йенска тавичка или кексова форма и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
За приготвяне на сиропа: Изсипете млякото в тенджерка на котлона и добавете захарта. Разбъркайте.
Добавете олиото, след него какаото и най-накрая щипка сол.
Разбъркайте на среден огън. Като започне да кипи, дръпнете от котлона.
Направете дупчици по повърхността на изпечения кейк с клечка за зъби го залейте с какаовия шербет.
Оставете го да попие хубаво. Украсата е по ваш избор, моята е с крокан.
Необходими продукти:
3 яйца🥚
1 водна чаша захар
1 водна чаша прясно мляко🥛
1 водна чаша слънчогледово олио🌻
2 супени лъжици какао
1 пакетче ванилия
1 водна чаша брашно + 2 супени лъжици брашно
1 пакетче бакпулвер
За намазване на формата за кекс:
1 супена лъжица масло
За сиропа:
1 водна чаша мляко🥛 (можете да увеличите количеството на млякото, ако искате кейка да е по-влажен)
1/2 водна чаша захар
1,5 супени лъжици какао
СЪВЕТ: ЗА ДА СТАНЕ КЕЙКЪТ ПО-ПУХКАВ И ВКУСЕН, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕСЕЙТЕ БРАШНОТО И БАКПУЛВЕРА СЪС СИТО, А КЪМ КЕЙКОВАТА СМЕС МОЖЕ ДА ДОБАВИТЕ 1-2 КАПКИ ЛИМОНОВ СОК.🍋
Ако харесвате вкуса им, можете да добавите портокалови резенки (захаросани портокалови кори) към сместа за кейка.🍊
Как да приготвите:⏳
Чукнете яйцата в дълбока купа, добавете захарта и разбийте с миксер до хомогенна смес.
Добавете едновременно прясното мляко и олиото.
Сложете ванилията и разбъркайте. Добавете пресятото брашно постепенно с разбъркване.
Добавете какаото и бакпулвера като ги пресеете с голяма цедка, за да избегнете бучките.
Отново разбъркайте с миксера.
Пресипете сместа в намазнена йенска тавичка или кексова форма и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
За приготвяне на сиропа: Изсипете млякото в тенджерка на котлона и добавете захарта. Разбъркайте.
Добавете олиото, след него какаото и най-накрая щипка сол.
Разбъркайте на среден огън. Като започне да кипи, дръпнете от котлона.
Направете дупчици по повърхността на изпечения кейк с клечка за зъби го залейте с какаовия шербет.
Оставете го да попие хубаво. Украсата е по ваш избор, моята е с крокан.
Източник Anelia Lia
Няма коментари:
Публикуване на коментар