Козунак с Бейлис



Козунак с Бейлис 👌
3 яйца+1 жълтък за намазване
150 гр захар ( ако обичате по-сладко добавете лъжица подсладител)
150 мл прясно мляко
1 пакет суха мая -11гр.
50 мл бейлис , настъргана кора на лимон, 1 ванилия
700 гр брашно приблизително
150 гр мазнина (масло +олио )
локум и стафиди по ваше желание
Топлото прясно мляко  с лъжица захар, брашно и маята се разбълква и оставя 10 мин. на топло да се активира маята-Пресявате брашното .Меси се меко тесто , без мазнината .След като го омеся почвам по малко да слагам мазнината  към тестото , докато не я  поеме цялата .Оставям да втаса за около 1,30 час .След това си го подреждам в тавата и за още 40 мин да втаса на топло .Намазвам с жълтък и поръсвам със  захар , стафиди, локум и крокан. Пека на 180 градуса около 30-35 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар