🥩🥘ТАВА ДЖИГЕР🥘🥩
Необходими продукти:
500 грама телешки, свински или агнешки черен дроб🥩
1 водна чаша брашно🌾
2 супени лъжици царевично брашно🌽
1 чаена лъжичка сол🧂
3 водни чаши олио за пържене🌻
Съвет:
Нарежете дроба на тънки и малки парчета (20 минути във фризера улесняват рязането), за да се сготви по-бързо и за да не станe твърда кора на месото отвън.
Как да приготвите:🥣⏰
Измийте и почистете от ципата и жилите черния дроб и нарежете на тънки жулиени.
Уточнявам и подчертавам - режете много на тънко дроба, почти като лист, с много остър нож и месото да е студено.
Сипете в голям найлонов плик обикновеното брашно, царевичното брашно и солта.
Разтръскайте плика да се размесят брашната и солта.
(ако искате сложете и млян черен пипер).
Поставете отцеденото месо в торбичката и го разклатете енергично, така че сухата смес да покрие равномерно всички части на месото.
Сипете олиото в дълбок тиган и го загрейте хубаво на котлона.
Запържете оваляните в брашняната смес парчета дроб за окоро 4 минути .
Разстелете изпържения дроб върху хартиена салфетка да се изцеди от излишната мазнина.
Необходими продукти:
500 грама телешки, свински или агнешки черен дроб🥩
1 водна чаша брашно🌾
2 супени лъжици царевично брашно🌽
1 чаена лъжичка сол🧂
3 водни чаши олио за пържене🌻
Съвет:
Нарежете дроба на тънки и малки парчета (20 минути във фризера улесняват рязането), за да се сготви по-бързо и за да не станe твърда кора на месото отвън.
Как да приготвите:🥣⏰
Измийте и почистете от ципата и жилите черния дроб и нарежете на тънки жулиени.
Уточнявам и подчертавам - режете много на тънко дроба, почти като лист, с много остър нож и месото да е студено.
Сипете в голям найлонов плик обикновеното брашно, царевичното брашно и солта.
Разтръскайте плика да се размесят брашната и солта.
(ако искате сложете и млян черен пипер).
Поставете отцеденото месо в торбичката и го разклатете енергично, така че сухата смес да покрие равномерно всички части на месото.
Сипете олиото в дълбок тиган и го загрейте хубаво на котлона.
Запържете оваляните в брашняната смес парчета дроб за окоро 4 минути .
Разстелете изпържения дроб върху хартиена салфетка да се изцеди от излишната мазнина.
Да ви е сладко!
Източник: АнеЛия
Няма коментари:
Публикуване на коментар